Uniqa osiguranje: Stabilno poslovanje i pozitivan trend razvoja nastavljeni u 2010.

Bez autora
Apr 12 2010

Uniqa osiguranje je u 2009. s ukupno polisiranom premijom od 31,9 miliona KM premije ostvarila tržišni udio od 9,4 posto u ukupnoj premiji FBiH i ukupno petu tržišnu poziciju. Ukupna premija je manja za četiri posto u odnosu na prethodnu godinu, što je posljedica ekonomskih i kretanja na tržištu osiguranja, ali s rastom premije životnog osiguranja od 7,4 posto Uniqa je ostvarila tržišni udio u segmentu životnog osiguranja od 20,5 posto. Premda Uniqa podjednaku pažnju poklanja svim vrstama životnog i neživotnog osiguranja, čak 40 posto od ukupne premije društva čine upravo životna osiguranja, što je pravi pokazatelj ukazanog povjerenja građana, ali i smjera u kojem bi se i tržište osiguranja u BiH trebalo razvijati u budućnosti.

Uniqa osiguranje: Stabilno poslovanje i pozitivan trend razvoja nastavljeni u 2010.Uniqa osiguranje je u 2009. s ukupno polisiranom premijom od 31,9 miliona KM premije ostvarila tržišni udio od 9,4 posto u ukupnoj premiji FBiH i ukupno petu tržišnu poziciju. 

Ukupna premija je manja za četiri posto u odnosu na prethodnu godinu, što je posljedica ekonomskih i kretanja na tržištu osiguranja, ali s rastom premije životnog osiguranja od 7,4 posto Uniqa je ostvarila tržišni udio u segmentu životnog osiguranja od 20,5 posto.

Premda Uniqa podjednaku pažnju poklanja svim vrstama životnog i neživotnog osiguranja, čak 40 posto od ukupne premije društva čine upravo životna osiguranja, što je pravi pokazatelj ukazanog povjerenja građana, ali i smjera u kojem bi se i tržište osiguranja u BiH trebalo razvijati u budućnosti.

„Iako negativna ekonomska kretanja u okruženju nisu mimoišla ni sektor osiguranja, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u 2009., naročito što smo, čak i u ovako izazovnoj godini, uz ostvareni rast zarađene premije od 4,4 posto, nastavili investirati u dalji rast i razvoj, otvorili nova radna mjesta i nastavili razvijati prodajnu mrežu u BiH i predstavili nove proizvode tržištu“, istakla je generalna direktorica Uniqa osiguranja Senada Olević.

Ukupna aktiva Društva iznosila je 61 milion KM, a tehničke rezerve su sa 48,5 miliona BAM rasle za 17 posto u odnosu na 2008. Ostvarena dobit od 0,6 milion KM je pripisana fondu rezervi.

„Početak 2010. obilježen je rastom premije, a dosadašnja politika i ostvareni rezultati oslonac su za buduće poslovne aktivnosti“, kazala je Olević, saopćeno je iz Uniqa osiguranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik